Loader
KNRM-Station - Cadzand-Bad
4049
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-4049,bridge-core-3.0.9,qi-blocks-1.2.5,qodef-gutenberg--no-touch,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-6898

KNRM-Station

  • Cadzand-Bad - KNRM
  • Cadzand-Bad - KNRM
  • Cadzand-Bad - KNRM
  • Cadzand-Bad - KNRM
  • Cadzand-Bad - KNRM

Het station van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) aan de jachthaven in Cadzand-Bad bestaat sinds 1891 en is het meest zuidwestelijke van de 45 Nederlandse KNRM-bases. De KNRM-basis in Cadzand-Bad bestaat uit 12 vrijwilligers die 24 uur per dag stand-by staan, via een alarmsysteem worden opgeroepen en binnen 10 minuten op het water kunnen zijn.

KNRM: Redding van schepen en mensen voor de kust van Cadzand-Bad

Het KNRM-station in Cadzand-Bad heeft zijn basis in het botenhuis “Han van Nievelt” en is uitgerust met de reddingsboot “Winifred Lucy Verkade-Clark”, die door de 11-tons rupsbandtractor “Winfred” over land en strand wordt getrokken en in een botenwagon wordt vervoerd. De reddingsboot wordt uit het boothuis getrokken en te water gelaten op een helling aan de zeezijde voor de sluis in de jachthaven van Cadzand-Bad, maar kan ook op het strand te water worden gelaten. De tractor duwt de boottrailer achterwaarts de zee of de branding in totdat de reddingsboot voldoende water onder de kiel heeft om te zwemmen. Twee keer per jaar kunnen het KNRM-reddingsstation in Cadzand-Bad, het team en de uitrusting live in actie komen: Op de nationale “KNRM Reddingsbootdag” in het voorjaar en op de “Reddingsdag” in de zomer.

 

Categorie
Jachthaven