Loader
Huwelijk op het strand - Cadzand-Bad
5400
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-5400,bridge-core-3.0.9,qi-blocks-1.2.5,qodef-gutenberg--no-touch,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1400,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-6898

Huwelijk op het strand

  • Cadzand-Bad: Heiraten am Strand
  • Cadzand-Bad: Heiraten am Strand
  • Cadzand-Bad: Heiraten am Strand
  • Cadzand-Bad: Heiraten am Strand
  • Cadzand-Bad: Heiraten am Strand
  • Cadzand-Bad: Heiraten am Strand
  • Cadzand-Bad: Heiraten am Strand
  • Cadzand-Bad: Heiraten am Strand
  • Cadzand-Bad: Heiraten am Strand
  • Cadzand-Bad: Heiraten am Strand

Strandtrouwerij in Cadzand-Bad: Als u van uw vakantie een huwelijksreis wilt maken of in een bijzondere omgeving “ja” wilt zeggen, dan vindt u op de stranden tussen Cadzand-Bad en Breskens en in het achterland aantrekkelijke locaties voor een bruiloft met een maritieme sfeer. Hier geven we nuttige tips voor een individuele droombruiloft op het strand met het geluid van de zee en een uitzicht op zee met de ervaringen van onze lezer Birgit R., die in de zomer van 2017 met haar man trouwde tussen 80 gasten uit Duitsland in strandpaviljoen “De Boekanier” in Nieuwvliet-Bad. Het artikel “Trouwen en trouwen in Cadzand-Bad” informeert over de wettelijke formaliteiten.

“De laatste zeven jaar zijn we met onze hond weer een paar dagen onderweg naar de Nederlandse kust, bijvoorbeeld naar Texel, Noordwijk of Vlissingen. In 2016 waren we voor het eerst in Nieuwvliet-Bad met het hele gezin van mijn man en hadden we al het idee om te trouwen op het strand in Nederland, omdat de kust ons na aan het hart ligt”.

Cadzand-Bad: Heiraten am Strand

“De trouwceremonie vond plaats om 15.30 uur op het bovenste terras (Sky Lounge) van De Boekanier. De opzet was stoelen en een pagodetent. Na de huwelijksceremonie hebben we allemaal geroosterd op een champagne-receptie. Om 19 uur gingen we naar het restaurant waar we een barbecue hadden. De barbecue stond opgesteld op het terras en het werkte prima. Daarna hebben we in de Sky Lounge gebak en kleine taartjes gegeten en gewacht op de grote zonsondergang. Rond 22.30 uur begon het feest en ging het tot 4 uur ’s morgens.”


10 tips voor een droombruiloft op het strand van Cadzand-Bad

1. Timing: Begin vroeg met het plannen van uw strandhuwelijk. Minstens zes maanden voor de geplande trouwdag, neem dan contact op met de vele goede geesten die er de mooiste dag van zullen maken. En natuurlijk heel belangrijk: de bruiloftspreker.

2. Locaties: Laat ons u een concreet aanbod van uw gewenste strandpaviljoen maken. Populaire trouwlocaties zijn de strandpaviljoens “Beachhouse 25” in Breskens, “De Boekanier” in Nieuwvliet-Bad, “PUUR” in Groede of “Caricole” in Cadzand-Bad.

3. Accommodatie: Afhankelijk van het aantal gasten dat verwacht wordt op de strandbruiloft, dient u te zorgen voor de juiste accommodatiecapaciteit. Natuurlijk bieden de stijlvolle hotels, vooral in Cadzand-Bad, luxe en maritieme accommodatie voor de huwelijksnacht van de bruidsparen en gasten. Voor een groter aantal gasten bieden de vakantieparken dicht bij het strand met vakantiehuizen voor vier tot 16 personen voldoende comfort en capaciteit, zoals het “Noordzee Residence Cadzand-Bad”, het “Landal Strand Resort Nieuwvliet-Bad” of “Zeebad Breskens”. Natuurlijk is het bijzonder romantisch om een huwelijksnacht of de hele huwelijksreisweek door te brengen in een strandhuisje zoals het “Park Hoogduin” in Cadzand-Bad.

4. Bloemen & Dekoratie: Birgit R. boekte bijvoorbeeld een bruidsboeket, haarkrans en bloemen voor de tafels van de “Studio P!” in Groede: “Petra maakt geweldige bloemen en de prijs-prestatieverhouding paste super”.

5. Kapper voor bruid en bruidegom: Natuurlijk is de kapsel van de bruid, de bruidegomjongens, de bruidegomjongens of de bloemenkinderen erg belangrijk, evenals de baard van de bruidegom. Op de bruiloft van Birgit R. “Jessicas Haarstudio” in Nieuwvliet werden het bruidskapsel, de bruidsbar en de bar van de bruidegom en de kapsels voor sommige gasten verzorgd. In Cadzand-Bad bieden de haarstudio’s (“Kapsalons”) “X Hair” en “Trendy Hair”, in Schoondijke “Suset”, in IJzendijke “Het Kappershuis” of in Breskens “Xerxes Hairstayling”.

6. Make-up en pedicure: De perfect geconfectioneerde bruid met goed verzorgde spijkers staat natuurlijk in het middelpunt van de belangstelling op het beslissende moment van het “ja-woord”. Birgit R. was zeer tevreden met het “Beauty-Center Petra” in Cadzand-Bad; ook het Huidverzorgingsinstituut Ann Fremouw in Cadzand-Bad biedt professionele make-up voor bruid en vrouwelijke bruiloftsgasten.

7. Fotografie en trouwfilm: De bruiloft van Birgit R. werd gedocumenteerd door fotograaf Lieke Haertjens, die de bruiloft de hele dag begeleidde. Haar foto’s illustreren ook dit artikel; meer fotografen zijn hier te vinden.

8. Muziek & Entertainment: Geen grote bruiloft zonder goed feest en muziek – natuurlijk kunnen de strandpaviljoens het sfeervolle achtergrondgeluid voor de bruiloft en het feest verzorgen. Voor Birgit R. hing DJ Nils van “YAOW Events” uit Oostburg op, die samenwerkte met het strandpaviljoen “De Boekanier” en ook een DJ-desk en verlichting heeft opgezet.

9. Kleine gastgeschenken & leuke dingen: Een leuk gebaar van het bruidspaar voor de bruiloftsgasten – een klein cadeautje op de hotelkamer of in het vakantiehuis. Bijvoorbeeld lekkere chocolade of handgemaakte snoepjes in een individuele verpakking zoals van “P&T Chocolade en cadeautjes” in Cadzand-Bad of “Rocks & Rolls Candy Artists” in Sluis. Of aardbeientaarten en kleine taartjes van “Sint Paulus” in Sluis, waarmee Birgit R. haar gasten op de middag van de huwelijksceremonie heeft verrukt.

10. Andere dienstverleners voor een bruiloft in Cadzand-Bad en omgeving vindt u hier. P.S.: Als je de stap durft te zetten en “ja” durft te zeggen op een strandbruiloft: veel succes!


© Foto: Lieke Haertjens

Categorie
stranden